Dvojturnaj v Galante bol plný prekvapení: Do finále postúpili nováčikovia súťaže

Dvojturnaj v Galante bol plný prekvapení: Do finále postúpili nováčikovia súťaže

Galanta, 29.3.2019 – Krajský turnaj Trnavského a Bratislavského kraja pozná svojich víťazov. V športovej hale v Galante sa počas dvoch dní rozhodovalo o postupujúcich do celonárodného finále najlepšej školskej súťaže vo florbale floorball SK LIGA. Okrem postupujúcich z kategórie základné školy sme spoznali aj štvrtého finalistu z kategórie Ozbrojené sily SR.

Po dvoch dňoch plných napínavých zápasov sme spoznali najlepšie školské tímy Trnavského a Bratislavského kraja. O postup do celonárodného finále, ktoré sa bude konať v júni v Košiciach sa žiaci a žiačky základných škôl bili ako levy. A víťazili nováčikovia v našej súťaži.

V kategórii „Základné školy – dievčatá“ si víťazstvo v Trnavskom kraji vybojovali žiačky zo ZŠ Kopčany. V kategórii „Základné školy – chlapci“ po náročných súbojoch s tesnými výsledkami nakoniec postúpili žiaci z rovnakej školy – ZŠ Kopčany.

Aj zo škôl v Bratislavskom kraji postúpila rovnaká škola v oboch kategóriách. Na júnovom finále sa predstavia žiačky a žiaci zo ZŠ Matky Alexie, Bratislava. „To, že medzi finalistami sú úplní nováčikovia vo floorball SK LIGE nás veľmi teší. Dokazuje to totiž, že v každom ročníku dokážeme osloviť nové a nové školy, ktoré sa do súťaže zapájajú. Sme radi, že na základných školách športuje čoraz viac detí a že ich florbal baví,“ povedal generálny manažér floorball SK LIGA Ľuboš Sarnovský.

V Galante sa rozhodovalo aj o štvrtom postupujúcom z kategórie Ozbrojené sily SR. Zápasy vojakov boli poriadne napínavé, o víťazovi nakoniec rozhodli sekundy. Z postupu do finále sa môže tešiť Čestná stráž prezidenta SR. Srdečne blahoželáme.

zdroj: Nadácia JOJ